Rätt sadel tar fram det bästa hos dig och din häst
Sadeln är en av hästens viktigaste utrustningsdetaljer. För att undvika obehag och skaderisk, måste sadelns utformning vara avpassad för hästens kroppsbyggnad och rörelseschema.
Den ska dessutom passa ryttaren och intresseinriktningen man har inom ridning. Och så måste ju plånboken få vara med och säga sitt. Det är alltså mycket som ska stämma när det är dags att välja sadel.

När sadelns bomvidd och bomform är rätt och bossornas utformning och stoppning tryckavlastar och stöder på ett korrekt sätt, har du skapat förutsättning för hästen att arbeta på det sätt du vill. Det är ju inte helt rättvist att kräva att hästen ska bära dig över hindren eller utföra komplicerade rörelser på dressyrbanan om sadeln orsakar smärta eller obehag.

Även för ryttaren måste sadeln vara bekväm och funktionell. Sitsens djup, form och mjukhet, sömmarnas placering, kåpornas utformning och stöd - när allt stämmer kommer sadeln hjälpa dig att utvecklas som ryttare.

Räntefri finansiering
Och så var det där med priset. Det finns sadlar för under tusenlappen och någon övre gräns existerar knappast. Det dyraste behöver definitivt inte vara det bästa för dig och din häst, men man ska komma ihåg att det ofta finns en relation mellan pris och kvalitet.
Om din önskesadel kostar mer pengar än vad spargrisen innehåller, kan du få hjälp med finansieringen. Glada Hästen i Spiltan kan, i samarbete med Resurs Bank, erbjuda dig räntefria lån.

Nya- och begagnade sadlar
Vi har ett brett utbud av olika sadlar. Utöver allround-, dressyr- och hoppsadlar finns till exempel westersadlar, barocksadlar, stocksadlar och bomlösa sadlar och så kallade barbackasadlar.
Kort sagt det mesta du kan tänkas leta efter. Vill du ha en damsadel, så kan vi ordna det också.

I butiken finns även ett stort utbud av begagnade sadlar av olika märken och i olika prislägen. Alla begagnade sadlar besiktigas innan vi tar in dem för att minimera risken för oväntade kostnader i form av till exempel reparationer.

För mer informatiton om sadlar och sadelutprovning är du välkommen att kontakta butiken

Sadelprovning 
1500 kr + milersättning 45 kr/mil vid hembesök. Vid köp av ny sadel ges 50% rabatt på Sadelprovningen ( ej på begagnade sadlar )
I paddocken vid butiken är sadelprovning kostnadsfritt vid köp av sadel, annars 450 kr.  ( Gäller även begagnade sadlar )

Kontroll egen sadel 
750 kr + milersättning 45 kr/mil vid hembesök.
Kontroll egen sadel vid butiken 250 kr.

Vi köp av sadel ingår efterkontroll inom 6 månader om du kommer till oss

Utprovning av begagnade sadlar sker företrädesvis i paddocken vid butiken

 

Product added to compare.