St Hippolyt Ungulat 5kg
St Hippolyt Ungulat 5kg

St Hippolyt Ungulat 5kg

STH51001006
I lager
750,00 kr
Inkl. moms

St Hippolyt Ungulat 5kg

Främst för avhämtning i butiken. annars frakttillägg 100 kr

 

Det kompletta tillskottet till hovarna

Baserat på vetenskapliga studier är Ungulat utvecklat till ett fodertillskott som i högsta grad är praktiskt användbart för att uppnå starka och belastningsdugliga hovar – även i svåra fall.

- Högt innehåll av keratinbildande aminosyror
- Högt innehåll av specialöljäst
- Specifika örtsammansättningar
- Högt innehåll av biotillgängliga spårämnen

BÄTTRE TILLVÄXT FÖR HOVENS HORN
Hovhornet består huvudsakligen av det strukturbildande proteinet keratin som har en specifik aminosammansättning. En brist på aminosyrorna methionin, cystein, lysin,
prolin och glycin blir med Ungulat antingen täckt direkt eller tillfört i form av naturliga proteinkällor som öljäst, linfrön, chlorellaalger och örter.

FÖRBÄTTRING AV HOVENS HÅLLBARHET
Mineraler som zink, mangan, koppar, järn, organiska svavelkombinationer, kisel och kalcium är viktiga strukturbeståndsdelar för hovhornet. I Ungulat tillförs dessa näringsämnen i korrekt inbördes förhållande och – för att säkra deras biotillgänglighet – övervägande i naturliga
bindningsformer. Ungulat har ett högt innehåll av kallpressade linfrön med många fleromättade fettsyror, som är viktiga för smidighet och elasticitet i hovhornet.

BÄTTRE NÄRINGSUPPTAG
Ungulat tillför enzymrika spannmålsgroddar, vitlök, öljäst, linfrön, hirs, kamomill, vitamin A och spårämnet kobolt för att understödja och skydda matsmältningen och därmed förbättra hästens egen biotinproduktion.

TRANSPORTEN AV NÄRINGSÄMNEN I HOVEN
Blodcirkulationen i hovens läderhud har en avgörande betydelse för tillgängligheten av näringsämnena. Näringsämnen som understödjer blodets flytegenskaper och skyddar läderhudens
blodkärl är bl.a. vitlök, fleromättade fettsyror, vindruvkärnextrakt och andra ämnen som skyddar blodkärlen och vävnaden mot fria radikaler.

ST. HIPPOLYT UNGULAT STUDIE
Efter att ha ätit Ungulat i 6 månader visade en studie på fullblodsston med mycket dålig hovkvalitet en avsevärd förbättring gällande hovhornets kvalitet.

Perfekta hovar
Hovarna är hästens fundament och ska hålla
hela hästens liv. Hovens tillstånd kan ofta ses som en indikation på hur hästen mår och hur den har blivit utfodrad. Sprickor, spår i hovarna, bristande hållbarhet eller försämrad tillväxt tyder på brister och/eller obalanser av specifika näringsämnen. Ett målinriktat tillskott är då nödvändigt.

SAMMANSÄTTNING
Öljäst, snittad lucern, oljefrön (linfrön, solroskärnor) 14 %, örter (åkerfräken, bockhornsklöverfrön, brännässla, kamomill, gurkmeja, rosmarin) 11 %, kallpressade oljor (linfrö, solroskärnor) 6 %, hirs, majsgroddar, vört, havsalgmjöl, vindruvkärnextrakt, himalayasalt, vitlök, kornflingor, chlorellaalger, ärtprotein, magnesiumacetat, vetekli, morötter, ättika, äppelsirap, salt

UTFODRINGSREKOMMENDATION
Ca. 40 g per 100 kg kropsvikt dagligen. 
Som förebyggande åtgärd 20 g per 100 kg kroppsvikt dagligen. Ungulat tilldelas tillsammans med det dagliga fodret. Kräsna hästar vänjs försiktigt vid smaken genom små mängder.

1 mått = ca 110 g

FÖRPACKNING
Hink 10 kg
Refill 5 kg

ANALYTISKA BESTÅNDSDELAR
 Råprotein 19,0 %    Kalcium 1,80 %  
 Råfett 12,0 %    Fosfor  0,50 %  
 Råfibrer 9,4 %    Magnesium  0,45 %  
 Råaska 16,0 %    Natrium 0,30 %  
     Kalium 0,90 %  
     Lysin 1,00 %  
      Methionin 2,00 %  
     Cystein 0,25 %  
NÄRINGSFYSIOLOGISKA TILLSATSÄMNEN PER KG
 Vitamin A 30.000 IE    Vitamin B12 200 mcg  
 Vitamin D3 3.300 IE    Biotin 80.000 mcg  
 Vitamin E 900 mg    Calcium-D-Pantothenat 112 mg  
 Vitamin C 10.000 mg    Kolin 1.600 mg  
 Vitamin B1 100 mg    Niacin 220 mg  
 Vitamin B2 140 mg    Folinsyra 30 mg  
 Vitamin B6 70 mg      
SPÅRÄMNEN PER KG
 Järn 800 mg    Kobolt 10 mg  
 Zink 2.500 mg    Selen 2,8 mg  
 Mangan 1.100 mg    Jod 3,3 mg  
 Koppar 540 mg       

 

No reviews
Product added to compare.