St Hippolyt Performance Mash 7,5kg
St Hippolyt Performance Mash 7,5kg

St Hippolyt Performance Mash 7,5kg

StH50609007
Sista produkten i lager
650,00 kr
Inkl. moms

St Hippolyt Performance Mash 7,5kg

Endast för avhämtning i butiken.

 

PERFORMANCE MASH

Mash för tävlingshästar
Performance Mash har utvecklats speciellt för sporthästar under tävlingssäsongen då det är viktigt för sporthästen att ha maximalt foderutnyttjande, god aptit och att få i sig tillräckligt med vätska. Med hjälp av lättillgängliga energi får hästen de optimala förutsättningarna för återhämtning.

  • smidig muskulatur
  • elektrolyter för att återställa vätskebalansen
  • lättillgänglig muskelenergi med antioxidanter

Mellanmål för sporthästen
Sammansättningen av Performance Mash är noggrant anpassad efter sporthästens särskilt höga behov av kvalitativa råvaror och intag av tillräckligt med näring och vätska.

Under perioder av intensivt arbete har hästar ofta mindre aptit än vanligt. Därför är upptaget av näringsämnen extremt viktigt i dessa situationer. I Performance Mash har man av samma anledning lagt särskild vikt vid smaklighet och näringsämnenas biotillgänglighet.

God prestationsförmåga via målinriktad utfodring
Med hjälp av lättsmält energi och funktionella näringsämnen får hästen de optimala förutsättningarna att fullt ut utnyttja sin potential. Essentiella aminosyror som lysin och metionin bidrar till att bygga muskler och förhindra muskelnedbrytning efter intensiv träning. Av dessa två aminosyror bildas L-karnitin, som transporterar långkedjiga fettsyror genom cellväggen in i mitokondrierna, där de omvandlas till energi.

 Undvik oxidativ stress
Performance Mash har ett högt innehåll av antioxidanter för att skydda kroppens celler. Antioxidanter som vitamin E och selen tillsammans med glutation gör det möjligt att minska cellskador vid oxidativ stress. Oxidativ stress kan skada musklerna när syra byggs upp i muskelcellen. Glutation spelar en viktig roll för skyddet av cellerna och utsöndringen av skadliga ämnen.

 Funktionella näringsämnen för snabb återhämtning
De tillsatta nukleotiderna (funktionella näringsämnen) bidrar till minskat slitage och snabbare återhämtning efter tävling eller intensiv träning. Hästens muskler hålls mjuka och smidiga utan att tappa styrka och kraft. Performance Mash innehåller elektrolyter som understöder vätskebalansen hos hästen vid ökad svettproduktion.

 Som en extra fördel kan Performance Mash användas dagligen under de varma sommarmånaderna eller under en ansträngande tävlingsperiod, antingen som ersättning för det vanliga fodret eller som tillskott. Speciellt under perioder av mycket hårt arbete kommer Performance Mash att ge extra energi och stödja det ökade behov hästen har när den ska prestera och uppnå goda resultat.

No reviews
Product added to compare.