• Ny produkt
Täckestvätt
Täckestvätt
Täckestvätt
Täckestvätt
Täckestvätt
Täckestvätt
Täckestvätt
Täckestvätt
Täckestvätt
Täckestvätt

Täckestvätt

GH501
Service som utförs av butiken i Västerås
159,00 kr
Inkl. moms

Tvättning av hästtäcke

 

I Glada Hästen butiken i Västerås kan du lämna in dina smutsiga täcken och få dem professionellt tvättade. Här används högsta kvalitet på tvättmedel som skonsamt tvättar rent och samtidigt vårdar membranet för att bibehålla regntäthet och andasfunktion.

För att även de värst ned smutsade täckena ska bli riktigt rena, så blötläggs och handskrubbas de alltid innan det åker in i tvättmaskinen. Sen när täckena torkat så borstas kardborrar och insida rent från hästhår. Och sist viks täckena ihop prydligt och läggs i, antingen medhavd "hökasse"/täckesväska eller i återvunna plastpåsar.

Självklart erbjuder vi också andra täckestjänster, så som lagning, impregnering, desinficering och täckeshotell. Och vi tvättar också schabrak, fårskinnspaddar, ullfiltar, lindor mm. 

Välkommen.

Värt att komma ihåg om täcken.

* Alla utetäcken nu för tiden är i funktionsmaterial alltså av samma typ som Gore-tex. Vilket innebär att vattentätheten inte kommer sig av en     tät eller impregnerad yta, utan av ett tunt skikt på insidan av yttertyget som släpper igenom ånga men inte vatten. Detta membran mår bra     av att tvättas ofta på korrekt sätt, så att inte salter från hästsvett eller partiklar från lera ska fräta eller nöta sönder det.

* De allra flesta täcken ska tvättas på låg temperatur. Vilket betyder att kvalster, virus, mögel och andra läbbigheter inte dör. Därför kan det         vara lämpligt med desinficering lite då och då. Speciellt om men råkat glömma att tvätta och förvara täckena bra till nästa säsong.

* Ett gott hygieniskt klimat i täcket är av stor vikt för hästens välbefinnande, glöm inte att tvätta täcket även om det inte är lerigt på utsidan.     Ha gärna ett tunt täcke under tjocka utetäcken så är det lätta att byta och tvätta ofta.

No reviews
Product added to compare.