St Hippolyt Ungulat Hoof Lotion 450ml
St Hippolyt Ungulat Hoof Lotion 450ml

St Hippolyt Ungulat Hoof Lotion 450ml

STH51003450
I lager
405,00 kr
Inkl. moms

St Hippolyt Ungulat Hoof Lotion 450ml

 

UNGULAT HOOF LOTION

Stimulerar och påskyndar hovtillväxten

Återuppbyggande och återfuktande hovgel baserat på växtstamceller och algextrakt. Rekommenderas till hästar med dålig hovtillväxt och torra hovar.

  • Stöder hovens återuppbyggnad
  • Stimulerar och främjar hovtillväxt
  • Högt innehåll av aminosyror, mineraler och vitaminer
  • Verkar skyddande
  • Återuppbygger och underhåller vävnaden genom kontinuerlig cellförnyelse
  • Naturligt högt innehåll av värdefulla fetter, proteiner och antioxidanter

 

Bra hovar är helt avgörande för livskvaliteten hos våra hästar. De utgör den bärande grunden, och ingen annan del av kroppen måste stå emot en så enorm belastning varje dag. Förutom behovsinriktad utfodring (t.ex. Ungulat® hovtillskott) är regelbunden skötsel av hovarna också en nödvändig åtgärd för att undvika hovproblem och för att säkerställa hovarnas regenerering.

Kombinationen av högkvalitativa aktiva substanser i Ungulat® Hoof Lotion, som är baserad på ett högaktivt stamcellskomplex från växter i samspel med kraftfulla tillväxtfaktorer (signalproteiner), regenererar skador på hoven och stimulerar tillväxten av hovhornet.

Dessutom tillför Ungulat® Hoof Lotion fukt utan att täppa till porerna. Denna unika kombination av bioaktiva ämnen sätter igång kroppens egna reparationsmekanismer och läkningsprocesser, samtidigt som Ungulat® Hoof Lotion förser hoven med viktiga aminosyror, vitaminer och mineraler. Samspelet mellan de olika aktiva substanserna i Ungulat® Hoof Lotion vårdar och ger näring åt hovhornet, stabiliserar keratinskölden och förbättrar därigenom de biomekaniska egenskaperna som t.ex. hovens elasticitet.
Växternas egna ämnen aktiverar dessutom hovens eget skyddssystem och hjälper till vid nedsatt hovtillväxt. Ungulat®
Hoof Lotion skyddar, aktiverar, regenererar och främjar därmed kontinuerligt en god struktur och tillväxt av hovarna.

Användning
2-3 gånger i veckan appliceras gelen på den rengjorda hoven. För optimalt resultat rekommenderas noggrann tvätt och torkning av hoven. Det rekommenderas att applicera Ungulat® Hoof Lotion endast på kronranden. På grund av att gelen innehåller aminosyror, kan vita mjäll uppstå.

Bäst före: Oöppnad: 12 månad – Öppnad: 2 månad

No reviews
Product added to compare.